ball
Mor og barn tar i mot
Det skal være en fryd å vokse opp
Far kaster

Hva vil det si å være en god nok mamma?

Vi er på ulike stadier selv om vi begge er i småbarnsfasen. Noen har styrke til å holde ut kraftfulle stormer, og andre synes det kan være tøft å stå i de enkelte fasene som kommer. Alle har vi følt på at livet rommer både glede og frustrasjon.

Hva vil det egentlig si å være god nok? Har du klart å reflektere rundt det? Føler du deg god nok? Hvorfor, hvorfor ikke? Jeg ønsker at du har det i bakhodet når du leser videre.

Jeg ønsker at tekstene mine skal gjøre deg godt, og jeg ønsker alltid å gi deg et godt innhold, når du er her. Vi kan ha ulike måter å tenke på, men jeg tror nok vi tenker likt om det aller meste. Jeg tror også at vi har godt av å vise at vi er ulike, da vi har så vanvittig mye å lære av hverandre. 

Det finnes like mange måter å være på, som det finnes mammaer der ute. Du er den beste mammaen for barnet ditt, og det er godt nok.

Vi må hjelpe hverandre med å være raus. Det har vi mye igjen for!

 

Fasade

Vi skal ikke måtte streve etter å være den perfekte mammaen og lage konkurranse av det. Vi trenger ikke å måle oss selv med bestevenninnen vår, som ser ut som om hun har alt på stell. Hun organiserer, smiler alltid, barna hennes sovner alltid lett til kvelden, og hagen hennes ser ut som om det er tatt ut fra et interiørmagasin. Hun har et stort hus, stor hytte, en nydelig familiebåt, for og ikke glemme den campingvognen.

Altså, jeg blir bare utmattet om jeg skal streve etter alt det der. Og det er bare de materialistiske tingene du kan sammenlikne deg med. Jeg klarer meg fint i vår lille leilighet, den er forresten ikke vår engang, vi leier den bare.

Husk, vi ser bare fasaden. Altså, vi vet ikke hvordan det er innenfor husets fire vegger. Kanskje er det slik at den bestevenninna di er misunnelig på deg, fordi at ikke du har ørten ting å forholde deg til. Eller hun føler på presset, fordi alle andre har det jo slik. Det er mye du ikke ser eller vet. Selv om hun er din aller beste venninne.

Uansett hvor i livet du er, så er den aller viktigste rollen som mamma, å være der for barna dine. Du er tryggheten deres. Da kan fasade være fasade. Husk det finnes mye bak den fasaden også!

 

 

Du er en god nok mamma

Alle ønsker å være en god nok mamma, det har jeg stor tro på, at det er du også! Det er forventningene til deg selv, som vi skal prøve å belyse, eller dempe forsåvidt.

Jeg vil si at det aller meste handler om hvilke forventninger du har til mammarollen. Sosiale medier er blitt en plass der det er alt for lett å sammenlikne seg med hverandre. Husk at du ser kun en liten brøkdel av hvordan virkeligheten egentlig er. Jeg ønsker at du skal tenke på det.

Du må huske at den jobben du gjør som mamma for dine barn, det er helt nydelig. Du er den beste mammaen for dem. Det må du alltid huske på. Du er god!

 

 

Takknemlighet

Jeg er takknemlig for det lille jeg har, og mitt ønske er at barna skal lære det samme. Takknemlighet for det vi har. Er ikke det godt nok, så vet ikke jeg hva som er godt nok.

Og det er det jeg ønsker for deg også. Har du en hytte og en god familiebil, så skal du være takknemlig for det.

Takknemlighet er noe som er gull verdt å lære barna. Vi har alle mange måter å vise takknemlighet på.

Dette temaet kommer jeg til å komme tilbake til, da det er utrolig mye vi kan snakke om her.

 

 

Hvilke forventninger har barna?

Barna dine forventer ingenting annet enn at du er glad i dem. Når du smiler til dem, vil de føle seg elsket!
Når du tar deg tid til å leke sammen med dem, pusle puslespill, ha en lesestund eller bare sette deg på gulvet og være der de er.

Du er deres trygge havn!

Vi må senke ned forventningene til oss selv. Punktum. Finale. Slutt.

Jeg har selv en lang vei å gå, men sammen klare vi det aller meste!

Det finnes mange veier inn til en god mamma, og jeg er sikker på at du gjør en god nok jobb.

 

Vær deg selv –  Barna elsker deg for den du er!

Du er god nok, akkurat sånn som du er. Sammen med deg føler de seg trygg. Jeg ønsker at du skal ta med deg det i dag. Jeg håper du har funnet noe godt å grunne på, og at du føler deg litt bedre.

Den lille setningen, du er god nok, den kan jeg ikke få sagt mange nok ganger. Det har vært gjentakende gjennom hele teksten, og det med god grunn.

Jeg ønsker at du skriver det på en lapp, henger den på speilet, slik at du til stadighet blir minnet på hvor flott mamma du er!

Tar du i mot den utfordringen i dag?

Jeg heter Tanita, er gift med Rune og sammen har vi 2 små barn. Bli med oss inn, bak kulissene som småbarnsforeldre. 

Senk forventningene, det er en grunn til at det heter det enkleste, er ofte det beste. 

Hos Barnlig Fryd vil du få enkle hverdagstips, hjelp til å finne de små gledene og holde hodet over vann, i en travel fase i livet. 

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin